Este blog va dirigido a los alumn@s del primer ciclo de primaria de nuestras clases y a sus familias, con la idea de informar sobre las actividades que llevamos a cabo y que puedan reforzar los aprendizajes.



miércoles, 18 de enero de 2012

ELS TRES ESTATS DE l'AIGUA

   A primera hora del matí, els alumnes de 1r i 2n de primària que estem treballant  el projecte de l'Aigua, hem anat al laboratori del col·legi per a realitzar una experiència: els canvis d'estat de l'aigua.



   Ben matí hem estat omplint glaçoneres amb aigua líquida i les hem ficades en el congelador, comprovant que rebrien molt de fred. Al final del matí hem tornat a comprovar què havia ocorregut: s'havia congelat l'aigua i havia passat a estat sòlid. Hem escalfat  en un fogueret els glaçons de gel i mentres cada un n'hem tingut un a les mans, que s'anava fonent per la calor del nostre cos. Al perol, l'aigua sòlida anava passant a líquida i... a vapor d'aigua.
   Els xiquets que porten ulleres han experimentat el vapor en els vidres i tots han passat a veure com bullia l'aigua i a tocar el vapor. Ens n'hem adonat que la temperatura és el que fa canviar d'estat  l'aigua. Hem aprés paraules noves: glaçons, rosada, sòlid, líquid, gasós, ...



   Hui, al pati, hem pogut veure que la pluja d'ahir va deixar bassals d'aigua i que amb la calor del sol s'estava evaporant l'aigua depositada en un mur (eixia prou fum) . Ho hem fotografiat, a veure si s'aprecia. Açò és precisament el coneixement del medi!

1 comentario:

Silvia dijo...

me ha encantado veros en el laboratorio, que experimento tan bueno, seguro que lo habeis pasado muy bien, un saludo.