Este blog va dirigido a los alumn@s del primer ciclo de primaria de nuestras clases y a sus familias, con la idea de informar sobre las actividades que llevamos a cabo y que puedan reforzar los aprendizajes.



domingo, 1 de abril de 2012

PROJECTE DE COMPRENSIÓ ELS ANIMALS

   Aquesta setmana:
   Toni vos va posar uns vídeos de com es forma un pollet dins de l’ou: 

   A classe d’anglès amb Mamen i coincidint amb el final del tema Pets (mascotas) haveu vist una pel·lícula en anglès amb grans valors  HAPPY FEET.
   Ací us deixa unes activitats sobre la pel·lícula:


   El divendres pel matí Toni ens va dur una granota; a classe no havíem parlat molt dels amfibis ja que no en teníem cap, però vam aprofitar l’ocasió per a informar-nos sobre ells: vam buscar als llibres que haveu portat dels animals, a internet, i vam esbrinar com respiren, la seua alimentació, on viuen, la metamorfosi que sofreixen des de l’ou fins a ser adults...




   També hem sortejat la tortuga d’aigua i ha sigut Pau qui es farà càrrec d’ella a partir d’ara. Cuida-la, que l’estimem molt!


   Divendres per la vesprada ens vam acomiadar del animals. 





  Ha sigut una experiència molt gratificant, enriquidora , educativa i  de molta responsabilitat. La presència dels animals a classe és part del cicle de la vida: alimentació, higiene, creixement, reproducció... i una forma molt vàlida per treballar valors fonamentals en el procés educatiu: respecte, responsabilitat, compartir, sensibilitat, estima... El contacte directe amb els animals motiva l’aprenentatge, desenvolupa la capacitat d’observació i d’anàlisi, converteix als xiquets en investigadors que van aprenent de la seua experiència i viuen moments que als llibres no podran trobar mai  perquè falta la interacció.
   El fet de que cada xiquet que tenia mascota la publicara al nostre blog ha convertit a cada alumne i la seua mascota en el protagonista d’un moment molt important on la lectura, escoltar l’explicació que fa de la relació que té amb el seu “amic” i l’aplaudiment dels companys provoca en l’alumne un somriure i una satisfacció difícil d’aconseguir amb cap altra activitat.  
   És evident que aquest ha sigut un projecte fet amb molt d’afecte i que ens ha aportat moltes satisfaccions.
   Gràcies a tots els companys i famílies que havéu col·laborat!


No hay comentarios: